Navigatie menu

locaties

locaties

U bevindt zich nu op de startpagina ‘locaties’. De ruim 150 religieuze monumentjes op deze site zijn te vinden onder de knoppen: Stramproy, Weert-Zuid, Weert-Midden, Weert-Noord en buurgemeenten. De indeling is afgeleid van de wijkenkaart van de gemeente Weert.

Voor Stramproy is de voormalige gemeentegrens aangehouden.

Weert-Zuid, is het gebied ten zuiden van de Zuid-Willemsvaart en de spoorlijn Eindhoven-Roermond. Het omvat de wijken Keent, Moesel, Graswinkel, Kazernelaan, Altweerterheide, Tungelroy en Swartbroek.

Weert-Midden, is het gehele gebied tussen de Zuid-Willemsvaart en de spoorlijn Eindhoven-Roermond. Het zijn de wijken Weert-Centrum, Biest, Groenewoud, Fatima en Leuken.

Weert-Noord, is het gebied ten noorden van de Zuid-Willemsvaart. Het zijn de stadsdelen Boshoven, Laar & Hushoven en Kampershoek & Molenakker.

Onder buurgemeenten kunt u de religieuze monumentjes die een binding met de gemeente Weert of met de stichting Heyerkapel hebben. De monumentjes staan in Maarheeze (Cranendonck), Nederweert, Ell (Leudal), Haler (Leudal), Molenbeersel (Kinrooi) en Kreyel (Bocholt).

De monumentjes op deze site zijn ook te vinden via de menubalk onder de knop ‘fotogalerij’. Er zijn acht categorieën: kapellen, kruisen, (heiligen)beelden, (muur)nissen, (Lourdes)grotten, bermmonumenten, verdwenen religieuze objecten en eigendom SHK (stichting Heyerkapel). De religieuze monumentjes kan men ook zelf ter plekke gaan bekijken, zie hiervoor ‘routes’ in de menubalk . Wanneer u informatie wilt delen of verbeteren dan kan dat via contact.